Tips voor het maken van een fotoalbum

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Foto’s maken met een kleinbeeldcamera en een rolletje van 36 opnamen zien we tegenwoordig niet meer zo veel. De spanning na een vakantie of ze gelukt zijn is eigenlijk verdwenen en het inplakken met de plakhoekjes heeft plaatsgemaakt voor digitale albums. Voordat je thuis bent na een vakantie heb je de leukste foto’s al gedeeld op facebook en het internet. Toch willen veel mensen van bepaalde gebeurtenissen nog een album in hun handen hebben om door heen te kunnen bladeren. Dat zijn dan toch de mooiste herinneringen. Die goede oude tijd van fotoalbums kun jezelf weer creëren. Je moet daar wel even de tijd voor nemen en handigheid in krijgen. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders van fotoalbums die jezelf kan ontwerpen en samenstellen met je digitale foto’s op je computer. Dit is nu vaak een struikelblok voor veel mensen. Welke moet ik nu kiezen en hoe werkt het dan?

Met dit blog wil ik een aantal tips geven om deze keuze en het maken van fotoalbums voor mensen makkelijker te maken. Daarbij kun je naar de kosten kijken, maar ook naar de handigheid van de software die daarvoor nodig is. De site https://www.tipsfotoalbummaken.nl heeft voor u eigenlijk het uitzoek werk al gedaan. Op deze site kunt u de resultaten zien van hun fotoalbum test 2016: https://www.tipsfotoalbummaken.nl/fotoalbum-test-2016. De top 10 van deze test leveren allemaal zeer goede albums alleen gebruiken ze verschillende software. Dus een foute keuze kun je eigenlijk niet maken, maar iedereen kan het gebruik van deze software anders ervaren. Zo vinden de makers van de test de software van de fotofabriek erg goed, maar ik persoonlijk kan veel beter overweg met die van CEWE. Die vind ik prettiger werken. De software van CEWE wordt gebruikt door Bol.com(*1) , Pixum en het Kruidvat. Mijn advies is om op een vrije avond eens een paar softwarepakketten te downloaden en zelf uit te proberen welke u het beste bevalt.

De mensen van de fotoalbumtest hebben ook voor u uitgezocht waar u een goedkoop fotoboek kan maken. Qua prijs kunt u dit het allerbeste doen bij https://hetfotoalbum.nl. Zeker wanneer u wat meer dan de standaard 24 pagina’s in uw fotoalbums wilt. Men levert daarbij ook een redelijk goede kwaliteit. Zelf vinden zij de prijs-kwaliteitverhouding bij Fotofabriek wat beter, maar als u een paar euro wilt besparen dan is https://hetfotoalbum.nl of https://www.myphotofun.nl een goed alternatief. Daarnaast hebben veel aanbieders ook vaak kortingen waardoor ze weer goedkoper worden. Aanbieders waarbij u het album ergens kunt afhalen zijn vaak goedkoper omdat u geen verzendkosten hoeft te betalen. Kruidvat en HEMA zijn hiervan een goed voorbeeld.

Het aantal pagina’s dat u wilt in uw fotoalbum kan ook bepalend zijn voor welke aanbieder u kiest. Blurb is de aanbieder waar u de meeste pagina’s in een album kunt krijgen, namelijk 400. Bij de meeste aanbieders kunt u 120 tot 150 pagina’s in uw album kwijt.

Bij wie kunt u nu het beste een fotoalbum maken en printen? Zoals u hierboven gelezen heeft is deze vraag niet zo makkelijk te beantwoorden. Dat komt omdat voor iedereen de criteria verschillen. Zo zal de een het liefst een fotoalbum maken en printen bij een aanbieder die een snelle levertijd heeft. Bij een ander staat wellicht kwaliteit voorop. Terwijl weer een ander de prijs het belangrijkste vindt. Wat mij betreft gaat het om het totaalpakket.

Vind u het nog steeds lastig om een keuze te maken? Flexington komt graag naar u toe om een aantal softwarepakketten te demonsteren en tips te geven. Dit zal uw keuze zeer zeker vergemakkelijken en versnellen. Dit zal uw kostbare vrije tijd ten goede komen.

Voordat u een fotoalbum gaat maken, met of zonder de hulp van Flexington, wil ik u alvast onderstaande algemene tip meegeven:

Sla u foto’s op en gebruik een datum en locatie notatie in uw bestandsnamen. Op deze manier kunt u foto’s altijd makkelijk terugvinden en weet u wanneer en waar ze gemaakt zijn. U kunt ze dan ook per dag of per vakantie opslaan in een aparte folder op uw computer of externe harde schijf. Dit zal u ook veel tijd schelen bij het maken van een fotoalbum. Daarnaast is het handig om alle foto’s langs te lopen en alleen de beste te bewaren die u echt in een album wilt plaatsen. Zo maakt u het woud aan foto’s weer wat kleiner.

Ook een aantal handige softwaretips van www.tipsfotoalbummaken.nl wil ik u niet onthouden:

1. Foto’s slepen tussen posities
2. Foto’s bewerken in het software pakket
3. Een eigen foto als achtergrond toevoegen
4. Achtergronden importeren uit een ander programma
5. Fotoboek pagina’s verwisselen van plek
6. Paginanummers toevoegen


(*1) Per januari 2017 gaat de bol.com fotoservice over naar Albert Heijn

Contactgegevens

Flexington

Leidsevaart 566

2014 HT Haarlem

+31 6 21 88 78 06

info@flexington.nl

www.flexington.nlAdministratie

KvK: 66851459

BTW: NL002066311B17

Bank: NL76 RABO 0312 3942 68Certificeringen

Prince2 certificeringIMPA C certificering

Voorwaarden

> Algemene voorwaarden

> Disclaimer

Flexington heeft het copyright van deze website. Niets van deze website mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming door anderen dan Flexington gebruikt worden.